Nederlandse start-up bedenkt als eerste ter wereld een comfortabele oplossing speciaal voor rugsnurkers
De Nederlandse start-up SNOOOR heeft als eerste ter wereld een comfortabele anti-snurk apparaat ontwikkeld speciaal voor rugslapers die snurken. Maar liefst 70% van alle snurkers (waarvan 40% vrouw), snurkt uitsluitend als ze op hun rug slapen. Het apparaatje zorgt ervoor dat binnen 7 à 10 dagen het snurken vermindert of stopt, doordat het een snurker traint om op zijn of haar zij te slapen.
Het anti-snurk apparaatje – de Snooor wearable- , dat op het voorhoofd dient te worden geplakt, is klein en ultralicht (minder dan 10 gram), waardoor het eenvoudig en comfortabel te dragen is.
Na het aanzetten van de Snooor wearable, geeft het apparaat de snurker 20 minuten de tijd om rustig in slaap te vallen. Na deze 20 minuten meet de wearable de hoofdpositie van de snurker, indien deze in een rechte positie is (ogen naar plafond gericht) zal de wearable een zachte trilling afgeven en zo de snurker triggeren om van positie te veranderen. De snurker zal over het algemeen niet wakker worden, maar wel zijn of haar hoofd zijwaarts draaien.
De Snooor wearable is ontwikkeld door slaaptandarts Michiel Allessie. Allessie heeft in zijn praktijk in Amsterdam de afgelopen jaren honderden mensen behandeld met een snurkprobleem of slaapapneu. Tijdens al deze behandelingen kwam Allessie erachter dat er geen goede oplossing was voor rugslapers met serieus snurkprobleem. Snurken kan op lange termijn aanzienlijk schadelijk zijn voor de gezondheid van de snurker.
“Ik heb de Snooor wearable ontwikkeld, omdat er geen betaalbare oplossing is voor rugsnurkers. De huidige slaappositietrainers zijn vrij kostbaar en vaak alleen bereikbaar voor mensen met positiegebonden slaapapneu. De marges die bepaalde fabrikanten maken op dit soort redelijke simpele apparaatjes is buitenproportioneel en het feit dat ze niet openbaar verkrijgbaar zijn voor een redelijk bedrag voor een grote groep rugsnurkers, stoort mij al jaren. Met een prijskaartje van 50 Euro is er nu een slaappositietraining therapie bereikbaar voor de grootste groep snurkers” aldus Allessie.
Bron: SNOOOR
Datum: 20 mei 2019